Matemātikas un dabaszinību nedēļa Rīgas Teikas vidusskolā

SkolaNotikumu apskati

Matemātikas un dabaszinību nedēļa Rīgas Teikas vidusskolā

Kā ikkatru gadu arī šogad mūsu skolā norisinājās matemātikas un dabaszinību nedēļa. No 14.–24. janvārim notika dažādi pasākumi, kas bija piemeklēti atbilstoši katrai klašu grupai.

 

Šogad nedēļu iesāka 5. klases sacenšoties viktorīnā, kur savu erudīciju bija jāpierāda dažādos ar dabu un matemātiku saistītos jautājumos. Pasākumu sagatavoja un vadīja 12. b klases skolēni.

 

Arī  šogad protams norisinājās aktivitate„Stacijas,” kurās piedalījās 4.-9. klašu skolēni, un katra vecuma grupa cīnījās savā starpā dažādos uzdevumos, pierādot savu veiklību un zināšanas. Skolēni sacentās sēklu šķirošanā, mīklu minēšanā, mozaīkas likšanā no ģeometriskām figūrām un vēl daudzās aizraujošās aktivitātēs.

 

Vidusskolēniem bija iespēja apmeklēt Kristapa Kemlera lekciju „Zvaigžņotās debess fotogrāfijas.” Skolēni varēja apskatīt lektora uzņemtās fotogrāfijas, uzzināt par astrofotogrāfēšanu un dzirdēt iedvesmojošu dzīvesstāstu par tiekšanos uz saviem mērķiem. Svarīgākā šajā lekcijā iegūtā atziņā - galvenais dzīvē darīt to, kas tev sagādā prieku.

 

 

Nedēļas ietvarā vidusskolas 10.b, 11.b, 12.b klašu skolniekiem norisinājās Swedbank mācību stundas „Dzīvei gatavs,” kurās skolēni uzzināja vairāk par akcijām un obligācijām, mācījās atlasīt statistikas datus, izmantojot programmu Excel. Kamēr vidusskolēni apguva statistikas apstrādi, 1.-4. klases  varēja vērot demonstrējumus ķīmijā, fizikā, bioloģijā un dabaszinībās.   Bērniem bija iespēja vērot ķīmijas skolotāja veiktos izmēģinājumus, reakcijas starp dažādām vielām, aplūkot preparātus caur mikroskopu, un vērot eksperimentu ar gaismu.

 

 

 

Matemātikas un dabaszinību nedēļas izskaņā notika pasākums „Es augu vesels” 5. klasēm, kurā jaunieši  uzzināja, par veselīgu dzīvesveidu un dažādu kaitīgu vielu ietekmi uz organismu.

 

Šī gada matemātikas un dabas zinību nedēļa ir pavadīta izglītojošās, radošās un interesantās aktivitātēs. Skolēni varēja daudz ko iemācīties klausoties  lekcijas,  vērojot vai paši veicot eksperimentus vai radošos darbus.

 

Agnese Huhka